T T

Verhalenbank

De geschiedenis van Roosendaal bestaat niet alleen uit de feiten uit boeken, maar ook uit persoonlijke verhalen! Daarom verzamelen wij deze in de Verhalenbank. Hier leest u de persoonlijke geschiedenissen van Roosendalers. Heeft u zelf ook een bijzonder verhaal? Wij horen het graag! U kunt het hier met ons delen.
 
Zoek verhalen
51-60 van de 423
 • Dodenherdenking 2016

  Publicatiedatum 24-07-2017

  Graf A.A. van Eekelen Gedicht over de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2016: "De dagen, begin mei, staan in het teken van rouw. En worden oorlogsslachtoffers geëerd om hun trouw.  Moge zij vredig rusten op het veld van eer en moed. Zij die vielen bleven achter, eenzaam en voorgoed".

  Lees meer » Reacties (0)
 • Essen-Hoek Zingt Kerst 2015

  Publicatiedatum 24-07-2017

  Essen HoekVerslag van de zevende kerstzang in de Sint-Pieterskerk te Essen-Hoek op zondag 27 december 2015. Deze middag komen zo'n tweehonderd muziek- en zangliefhebbers bij elkaar om samen kerstliederen te zingen.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Fietsen en genieten

  Publicatiedatum 24-07-2017

  MolenbeekGedicht van Cees Sep over een fietstocht door het Brabantse land: "Fietsen in de herfst, winter, zomer en lente, bij goed weer zijn het de vier prominenten. Soms wind in de rug, of met de wind op kop. En kilometers na kilometers volgen daarop".

  Lees meer » Reacties (0)
 • Kalsdonk

  Publicatiedatum 24-07-2017

  Kindheidsprocessie Heilig Hartparochie 1946.Gedicht van Cees Sep, waarin hij terugkijkt op zijn jeugd in Kalsdonk: "Kalsdonk, na de oorlog een buurt in volle bloei. Langzaam begon de wijk aan een gezonde groei." Dit gedicht staat ook in dialect op de verhalenbank.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Aperitiefconcert Ericantat Essen 2015

  Publicatiedatum 24-07-2017

  Cees Sep ericantat aperitiefconcert 2015Verslag van het aperitiefconcert dat het Essense zangkoor Ericantat op zondag 29 maart gaf in de Rooms Katholieke Kerk College Eucharistisch Hart te Essen. Naast wereldlijke muziek brengt Ericantat ook religieuze muziek voor feestelijke en andere eucharistievieringen. Gregoriaanse gezangen zijn mooi om te zingen, maar ook om naar te luisteren.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Brabantse Dorpenderby

  Publicatiedatum 18-07-2017

  Gedicht over de Brabantse Dorpenderby, waar Nispen in 2015 aan meedeed en de eerste prijs won.

  Lees meer » Reacties (0)
 • 25 jaar Zilveren H.K.K. De Heerlijckheijd Nispen

  Publicatiedatum 18-07-2017

  Gedicht over de Nispense heemkundekring De Heerlijckheijd: Een bloeiende vereniging die straalt van degelijkheid. Gezeten in een van de oudste dorpen van West-Brabant, doch bescheiden en gewoon gebleven, zeer briljant.

  Lees meer » Reacties (0)
 • 'n Vaareke en Chirurg

  Publicatiedatum 12-07-2017

  BingoZo mar is ’ne kéér wa d ònzin, da maag ee, da mòt kunne vin ’k. ’k vervéél m’n eigen ’n bietje, en dan gaode zo mar wa schrijvenee. Stoeie mee letters, cijfers, puntjes, stripkes en kòmmas, en gao zo dur. ’t ver’aoltje waor at diejen ònzin ier ònder ammel over gaot, da gaon ’k schrijven in ’t Roosendaols dialect.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Hartje Binnenstad

  Publicatiedatum 12-07-2017

  De MarktGedicht van Cees Sep over de binnenstad, stadsvernieuwing, Riek Bakker en de toekomst van Roosendaal: "Onze Prof. Riek, dat is een aanpakker. Burgers, Boeren en Buitenlui, wordt wakker. En zie eens waarin wordt geïnvesteerd. Tot de pot leeg is en wordt opgesoupeerd!"                              

  Lees meer » Reacties (0)
 • Het jaar van de Roosendaalse iconen

  Publicatiedatum 10-07-2017

  iconenbos 3Zaterdag 8 juli het Storytelling Festival in De Kring en Tongerlohuys. Erfgoedcentrum Tongerlohyus, theater en de cultuur-educatieve tak CultuurCompaan zijn nu een jaar samengevoegd en dit wordt gevierd met een cultureel festival. In de tentoonstelling hangen 252 portretten van Roosendalers die genomineerd zijn als iconen. Bekende en belangrijke personen die veel hebben betekend voor het belangrijk culturele leven.

  Lees meer » Reacties (0)