T T

Verhalenbank

De geschiedenis van Roosendaal bestaat niet alleen uit de feiten uit boeken, maar ook uit persoonlijke verhalen! Daarom verzamelen wij deze in de Verhalenbank. Hier leest u de persoonlijke geschiedenissen van Roosendalers. Heeft u zelf ook een bijzonder verhaal? Wij horen het graag! U kunt het hier met ons delen.
 
Zoek verhalen
31-40 van de 423
 • Opmerkelijk concert in de Kruiskerk

  Publicatiedatum 23-11-2017

  Zaterdagavond 22 december 2013 werd een initiatief van Harmonie Orkest Roosendaal, Het Roosendaals Gemengd Koor en Tongerlotoneel gerealiseerd in de Kruiskerk te Roosendaal. 'A Child is born' veroverde het Roosendaalse publiek.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Debuut Martijn Smits als orkestdirigent

  Publicatiedatum 23-11-2017

  Op zondag 1 januari 2013 gaf het Roosendaals Symfonie Orkest o.l.v. Martijn Smits een Nieuwjaarsconcert in Schouwburg De Kring met een gevarieerd Frans programma. Een prachtig begin van het nieuwe jaar!

  Lees meer » Reacties (0)
 • Omonia 25 jaar - aangrijpend bevrijdingsconcert

  Publicatiedatum 23-11-2017

  Dinsdagavond 4 mei gaf het Roosendaals Grieks Ensemble Omonia, in samenwerking met het Roosendaals Symfonie Orkest en het Roosendaals Gemengd Koor en met speciale gast Liesbeth List, een jubileum/bevrijdingsconcert voor een talrijk publiek in de St. Josephkerk te Roosendaal.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Koninklijk Zangkoor Sint Cecilia Essen 2017

  Publicatiedatum 09-11-2017

  Sint CeciliaMaar liefst 190 jaar bestaat het Vlaamse Gemend Koninklijk Zangkoor Sint Cecilia uit Essen. Het is daarmee een van de oudste verenigingen van Essen. Dit jaar vierde het koor zijn 38ste lustrum met een uitvoering in de Roosendaalse Sint Josephkerk, waar zeker vierhonderd muziekliefhebbers op afkwamen.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Mijn eerste Heilige Communie

  Publicatiedatum 09-11-2017

  communiekaartje (copy)Negen en zestig jaar geleden deed ik mijn eerste Heilige Communie in de parochiekerk van het Heilig Hart op Kalsdonk, op zondag 26 oktober 1947. Het was altijd op een zondag. En het was dikwijls een hele bedoening van te voren. Dat hield allemaal nogal wat in!

  Lees meer » Reacties (2)
 • Redemptorist broeder Passchalis Braat C.S.S.R.

  Publicatiedatum 09-11-2017

  PaterskerkVerslag over het leven van de in 1921 geboren broeder Passchalis (Harry) Braat uit Nispen. Hij trad na de Tweede Wereldoorlog toe tot de redemptoristen en woonde in Den Bosch, Amsterdam, Suriname en uiteindelijk in Roosendaal, waar hij koster van de Paterskerk werd. Hij overleed in 2010.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Ode aan de Merel

  Publicatiedatum 23-10-2017

  merelHet USUTU-virus is de veroorzaker van de merelziekte, met als gevolg dat de merels ziek worden en doodgaan. We horen en zien daarom haast ook geen merels meer. Het virus werd oorspronkelijk vanuit Afrika door steekmuggen overgebracht naar Europa. We hopen hem de merel in de toekomst weer te zien bij ons in het ’’Bunderke’’ en de Strauslaan in Roosendaal en natuurlijk overal en voor iedereen!

  Lees meer » Reacties (0)
 • Roosendaal Danst 2017

  Publicatiedatum 23-10-2017

  Roosendaal DanstKorte terugblik op het ontstaan en een verslag van Roosendaal Danst. De vierde editie van Roosendaal Danst vond plaats in september 2017, alhoewel het festival daarvoor ook al twee jaar bestond onder een andere naam.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Gedicht Wereld Alzheimer Dag 2017

  Publicatiedatum 23-10-2017

  Kapelberg, 1955Gedicht over Wereld Alzheimer Dag. Donderdag 21 september 2017 was het Wereld Alzheimer Dag. Die dag en de week eromheen werd wereldwijd extra aandacht besteed aan mensen die lijden aan dementie. Maar ook de partners, familie en gezinsleden verdienden aandacht.

  Lees meer » Reacties (0)
 • Wereld Alzheimer Dag 2017

  Publicatiedatum 26-09-2017

  Verslag van een speciaal Alzheimer Café in het Tongerlohuys, waar het thema ’’Terug in de tijd’’ werd behandeld. Die avond was er extra aandacht voor het dialect van Roosendaal.

  Lees meer » Reacties (0)