Met de Kerstdagen en het nieuwe jaar in het vooruitzicht heeft Cees Sep dit gedicht ingezonden.
Op 22 oktober 1944 was de bevrijding van Essen een feit. 4 dagen later volgde Nispen en nóg eens 4 dagen later, op 30 oktober, volgde ook Roosendaal. Daaruit mogen we concluseren dat er, gedurende ruim een week, flink werd gevochten in ons grensgebied. Cees Sep maakte diversen gedichten over deze periode. In dit gedicht staat Essen centraal.
Cees Sep schreef dit gedicht voor ons mooie natuurgebied!
Mevrouw Kremers schreef een aantal grappige limericks die betrekking hebben op Roosendaal.
Dit lied is een ode aan de Meidoornlaan van Coby Kremers-Stoffels. Zing het zelf op de wijze van "Het kleine café aan de haven".
De geallieerden bombardeerden op 31 mei 1944 de melkfabriek ’t Anker en de St. Marieschool. Er vielen 87 doden. Cees Sep van het Roosendaals Dichters Collectief schreef het volgende indrukwekkende gedicht over deze zwarte dag in Roosendaal.
Na 4,5 jaar bezet te zijn geweest door de Duitsers kreeg Nispen op 26 oktober 1944 haar vrijheid terug. Cees Sep schreef er dit gedicht over.
Zo gaat het er aan toe in de Herenknipperij van Jean-Paul Evertse.
Hoe een bezoek aan de expositie Verandering van Ben Steffen en Thom van Amsterdam naar een limerick uit 1988 leidde.
Een gedicht over de bevrijding van Roosendaal op maandag 30 oktober 1944.
"Oranje boven, leve ons Wilhelmien" klonk het op 30 oktober 1944. Ook Cees Sep zong op die dag, nu bijna 75 jaar geleden, uit volle borst mee. Lees zijn verhaal over de bevrijding van Roosendaal en Nispen.
Het Davindsfonds afdeling Essen verzorgde in het jaar 2009 voor de eerste keer het kerstsamenzangconcert. Een concert met kerstliederen die behoren tot het Vlaams immaterieel cultureel erfgoed en haast iedereen wel kent. En die de Vlaamse en christelijke cultuur hoog in het vaandel dragen.