De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.
Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet
Waarom de Damstraat en waarom de periode 1960-1965?
Mevrouw Heesbeen, geboren en getogen Roosendaler, werd geboren in 1940 en kijkt met veel liefde terug op haar jeugd.
Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.
Dit gedicht ontvingen we van Cees Sep. Is het een ode aan het mondkapje. Of juist niet? Oordeel zelf!
"Een gedurfde aanpak van de heer A. van Haperen", stond in de krant van 5 augustus 1948. Het verwijst naar de manier waarop Janus van Haperen speeltuin Vrouwenhof in zijn bezit kreeg. Zijn oudste dochter, Jacqueline, neemt je in dit verhaal mee naar de oprichting van deze speeltuin die nu, 72 jaar later, nog steeds een begrip is in Roosendaal en omstreken.
Cees Sep stuurde ons dit gedicht met als titel Boom. Deze boom staat op het Sint Antoniusplein bij de kerk in Essen
Cees Sep stuurde dit gedicht in met de titel Ondanks corona
Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?