T T

Tongerlo Kerst Roosendaal 2015

Publicatiedatum 20-06-2017

Zondag 20 december 2015 stonden Tongerloplein en theatercafé De Kring in het teken van Kerstmis. De Orde van Tongerlo en leden van atletiekvereniging THOR en Roosendaal Zingt organiseerden samen met Stichting Platform Cultuurplein Tongerloplein, T’plein, een programma dat helemaal in het teken van Kerstmis en vrede stond.


In het theatercafé organiseerde de Orde van Tongerlo voor de tweede keer Open Podium. Om 14.30 uur opende Hanneke van der Horst de muzikale middag waar Roosendaalse muzikanten optraden. Zangvereniging SKOOR, Vocal Group Nouveau, Hoorn kwintet, Zanggroep OPUS 165, Kinderkoor Suite Kids en Smartlappenkoor De Wieken en meezingkoor Spek en Bonen. Daar was grote belangstelling voor, want het theatercafé bleek te klein te zijn. Zeer tevreden waren Eric Jansen en Marly Wierickx van De Orde van Tongerlo. Dit alles werd professioneel gepresenteerd door Hanneke van der Horst. De businessclub De Orde van Tongerlo, leverden op deze wijze bijdragen aan talent en de Roosendaalse cultuur. Dit is één van de doelen van de businessclub.
Rond 16.30 uur ging het op het Tongerloplein verder. Heel belangrijk voor zo’n dag om buiten gebeuren te organiseren is het weer natuurlijk. En dat viel buitengewoon goed mee. Het kon eigenlijk niet beter voor koopzondag en meezingspektakel. De ijsbaan staat weer op de Oude Markt. En de kerstman rijdt weer rond met zijn arrenslee op zondag 13, zaterdag 19 en zondag 20 december. “Winter in Roosendaal”. En de kerstverlichting straalt ook sfeer uit, Roosendaal deed weer mee.

En dan de traditionele Kerstmannenloop. Deze keer ging het niet om een wedstrijd. Het doel was om kerstpakketten te verzamelen voor de voedselbank Goed Ontmoet. Winkeliers, ondernemers boden de kerstpakketten aan. En toeschouwers konden een pakketje, zelf ingepakt, in de handen geven van de kerstmannen die deelnamen aan de loop. Vervolgens werd het pakketje of presentje bij de finish afgeleverd aan de voedselbank. Een hartverwarmende actie.
De organisatie had gerekend op 200 deelnemers doch het aantal bedroeg ca. 120. Dus iets meer dan helft. Een tegenvaller voor de organisatie wat betrof de investering van de kerstmannenpakken. In schouwburg De Kring uur kon men vanaf 13.30 inschrijven. En daar konden de deelnemers zich ook omkleden. Het parkoers van 3 kilometer werd afgelegd door de binnenstad en winkelcentrum van Roosendaal. Liefhebbers die nog een deel van het parkoers wilden lopen konden dat doen voor totaal 5 kilometer. Ook kon men wandelen en Nordicwalken en genieten van het spektakel als toeschouwer. Om 15.00 uur werd er gestart in de sfeervolle Sint Jan. Na het belgerinkel vulde het centrum zich met kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. Een evenement voor het hele gezin dus. Kinderen tot 12 jaar krijgen allemaal een kerstmuts. Een aantal vrijwilligers van THOR zorgde dat alles ordelijk en goed verliep. De aankomst was op het Tongerloplein.

Vanaf 16.30 uur, het is dan inmiddels donker en de kerstboom is mooi verlicht, stond Roosendaal Zingt Kerst in het teken van, o zo belangrijk, vrede. Maar eerst boden Frans Schoenmakers van T’plein en Koen Schoenmakers van THOR een kerstpakket aan de voorzitter van de Voedselbank Wim van Overveld. Rond 17.00 uur vielen er een paar druppels regen maar dat veranderde niets aan de sfeer. Vanaf een groot led-scherm kon men de teksten van meezingnummers lezen en meezingen. Begonnen werd met het openingslied “Let it snow” op het stampvolle Tongerloplein. Meezingnummers zoals White Christmas, Jingle bell rock, Rudolp, Brabant, Op straat, Vrede, Driving home for Christmas, Lonely this Christmas, Blue Christmas, etc. Maar ook Nederlandse kerstliedjes “Stille nacht, Heilige nacht” en “O Dennenboom” klonken luid over het plein tot ongeveer 19.00 uur. Ook traden vier Roosendaalse solisten op. Dat waren Angesz van Gastel, Linsey Gadella, Sebastiaan Waegemaekers en Lisanne Mandos. De presentatie was in handen van Annette van der Geest en Jamy Rockx. Zij kondigden de artiesten en koren op spontane wijze aan. De organisatoren kunnen weer terug zien op een geslaagd groots evenement.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer