T T

Expositie van twee persfotografen

Publicatiedatum 14-08-2019

In 't museum Tongerlohuys snubbikte en snuffelde ik wat rond op de fototentoonstelling van twee persfotografen, eentje die bij het Brabants Nieuwsblad heeft gewerkt en de ander die bij De Stem heeft gewerkt. Zodoende kwam ik bij een reproductie van een van deze twee kranten, het Brabants Nieuwsblad van 30 januari 1988 en daar stond een heel gave limerick in.

Contrast

"Hier valt een contrast te onderstrepen",
sprak lachend een dame uit Epe;
"Ik stond op de markt
en daar werd ik hard
in nogal zacht zit vlees geknepen".


Ook een politieke opmerking met 'n knipoog:

"Liberaal bestek: niet praten met het mes op tafel"..


Voor 5 euro had ik een interessante middag. Toen ik uitgekeken was 'n gratis bakske koffie gedronken in Over de Tong proeven en praten. Ze laten proeven met smaak en maken 'n praatje, hoewel er over smaak niet te twisten valt.
 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet.

> Lees meer