T T

Expositie van twee persfotografen

Publicatiedatum 14-08-2019

In 't museum Tongerlohuys snubbikte en snuffelde ik wat rond op de fototentoonstelling van twee persfotografen, eentje die bij het Brabants Nieuwsblad heeft gewerkt en de ander die bij De Stem heeft gewerkt. Zodoende kwam ik bij een reproductie van een van deze twee kranten, het Brabants Nieuwsblad van 30 januari 1988 en daar stond een heel gave limerick in.

Contrast

"Hier valt een contrast te onderstrepen",
sprak lachend een dame uit Epe;
"Ik stond op de markt
en daar werd ik hard
in nogal zacht zit vlees geknepen".


Ook een politieke opmerking met 'n knipoog:

"Liberaal bestek: niet praten met het mes op tafel"..


Voor 5 euro had ik een interessante middag. Toen ik uitgekeken was 'n gratis bakske koffie gedronken in Over de Tong proeven en praten. Ze laten proeven met smaak en maken 'n praatje, hoewel er over smaak niet te twisten valt.
 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer