T T

Zesde Avondkerstloop Nispen 2017

Publicatiedatum 24-01-2018

Zaterdag 23 december 2017 vond de zesde Avondkerstloop plaats. Onder begeleiding van atletiek vereniging THOR en auspiciën van de KNAU in het gezellige kerkdorp Nispen, geslaagd en goed verzorgd! Feestelijk verlichte straten en vrolijke kerstmuziek sierden het dorp en daarmee het goed gemutste publiek. "Sportdorp’’ Nispen, winnaar Brabantse Dorpen Derby in het jaar 2015. Dit mag nog wel even vermeld worden.

Gestart werd er vanuit de Maria Hemelvaartkerk rond de klok van 18.00 uur. Als eerste gingen kinderen van zes tot negen jaar van start voor de 800 meter. De finish was steeds op het Kerkplein. Dat de Avondkerstloop goed bezocht werd blijkt wel uit het volgende. In het dorp was het druk, elk plekje om de auto te parkeren was bezet. Auto ’s stonden zelfs geparkeerd op de wei aan de Heijbeeksestraat. Daar kon men de auto veilig en goed op aanwijzingen van parkeerhelpers parkeren. Een paar druppeltjes hemelwater konden de mensen niet thuis houden, en gelukkig was het niet koud. En belangrijk voor een buitengebeuren. Het was gezellig lopen en kijken in de sfeervolle verlichte straten naar de deelnemers.

Programma prestatielopen als volgt:
Om 18.00 uur                800 meter voor kinderen van 6 tot 9 jaar
Om 18.15 uur                1600 meter voor kinderen van 10 tot 12 jaar
Om 18.40 uur                5 km. voor alle leeftijden

THOR atleet Mels Lambregts verbrak hier het parcoursrecord. Hij liep de 5 km. in een tijd van 16 min. 16 sec. Mooie verbetering dus voor de THOR-atleet. In 2016 werd deze wedstrijd gewonnen door ESAK collega Nick Beyers uit Essen in een tijd van 18 min. 15 sec.

Om 19.40 uur begon dan de 10 km. prestatieloop in verschillende leeftijdscategorieën.
De 10 km. loop bestond uit dames en heren senioren van 16 tot 35 jaar. Vervolgens:
Veteranen 1: masters 35 tot 44 jaar
Veteranen 2: masters 45 tot 54 jaar
Veteranen 3: masters 55 tot de leeftijd dat men het aankon, wilde of aan durfde!

Kampioen van Nispen werd Stef Suykerbuyk uit Nispen. Hij liep de 10 km. in een tijd van 38 min. 27 sec.
THOR atlete Cindy Suykerbuyk werd kampioene van Nispen. Zij liep de 10 km.in een tijd van 46 min. en 32 sec.
Niels Goderie uit Kalmthout verbeterde het parcoursrecord 10 km. En daarmee won hij de bokaal en het envelopje. Hij liet een tijd afdrukken van 32 min. 24 sec! In 2016 liep Nick Thijs uit Kapellen de 10 km. in 33 min. 46 sec.

Ook bij de dames werd het parcours record verbeterd. THOR atlete Ambert Bongertman liep de 10 km. in een tijd van 39 min. 20 sec. Zij verbeterde daarmee haar winst in 2016. Toen liep ze de 10 km. in een tijd van 41 min. 59 sec. Ook voor haar dus de bokaal en het envelopje.
En maar liefst 19 THOR-atleten behaalden een podiumplaats.

Nieuw dit jaar was om 19.30 uur de ’’Fun Nighttrail’’ voor 8 km. Het was spannend om in het donker deze uitdaging aan te gaan. Gestart werd ook hier weer vanuit de kerk. Daarna liep men het dorp uit richting Nispenseweg, naar een van de parels van Nispen, het prachtige aangelegde mountainbike bos, over de onverharde en onverlichte bulten van N’Oop. De ’’Fun Nighttrail’’ voerde verder over de unieke passage nieuwbouwwijk Oostmoer en de percelen van de lokale boomkweker, en Heijbeeksestraat naar de finish op het Kerkplein. Voor deze loop moest met hoofdverlichting gelopen worden. Daar zorgde de organisatie voor. Deze loop ging niet om de snelste tijd, maar om het sportieve karakter.

In september werd er al begonnen met trainingen voor de Avondkerstloop. Iedere zaterdagochtend kon men terecht op Sportpark De Wallen. Over activiteit en enthousiasme geschreven en gesproken! Welgeteld namen 369 sportievelingen deel aan de Avondkerstloop. Zij konden, na afloop van hun onderdeel, gebruikmaken van kleedruimten en douches bij sportpark ’’De Wallen’’. 
De volledige uitslagenlijst is te bekijken op: www.avondkerstloopnispen.nl.

Vrijwilligers en deelnemers werden bedankt voor hun bijdrage en geweldige ,trouwe inzet. De volgende sponsors werden bedankt : café Tivoli en de café Gouden leeuw, Liwardi boom kwekerij, Running Center, Brosens vers en gezond, Anouks Events. Organisatie bedankt, het was mooi en zeker tot volgend jaar 22 december 2018 voor de zevende Avondkerstloop.

                                               

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
SHOT Badminton Roosendaal 35 jaar

SHOT Badminton Roosendaal 35 jaar

badmintonGedicht ter ere het 35-jarig bestaan van badmintonclub SHOT. De Roosendaalse club telt op het moment 121 leden. Regelmatig worden er toernooien gespeeld.

> Lees meer
De Hel van de Pin 2017

De Hel van de Pin 2017

Kolenbaan Gedicht en verslag over de koers De Hel van de Pin in Wouwse Plantage editie 2017: De Hel van de Pin, berucht, beroemd en bekend, met de Kolenbaan als lastgever, zeer erkend!

> Lees meer

De 38ste Draai van de Kaai in 2017

Draai van de KaaiGedicht over de 38ste Draai van de Kaai, die in 2017 gereden werd: Er werd hard gereden voor de 120 kilometer, soms met vijftig kilometer per uur kwamen ze voorbij.

> Lees meer