"Roosendaal Danst 2017", dat is de benaming tegenwoordig, voor de vierde keer alweer. Ontstaan in 2012, als ’’Roosendaal, Dansstad van Nederland’’ met initiatiefnemer Rob van de Geijn. Vanuit zijn danstheaterwinkel in de Molenstraat ontstonden toen twee dansdagen op straat in de Molenstraat! Eigenlijk gaan we in Roosendaal dus al voor de zesde editie!
Rob kwam met het idee om danstalenten en studenten van dansopleidingen bij elkaar te brengen. Dansers in allerlei stijlen, vanuit het hele land welkom, om te komen tot creativiteit en samenwerking. Voor dans en beweging in de ruimste zin van het woord! Dansacts werden opgevoerd op straat, in het centrum van de stad of gewoon tussen het winkelend publiek. En met succes. Zo werd onze stad mooi op de kaart gezet! De eerste twee edities waren er dansworkshops, lezingen over dans, livemuziek, tentoonstellingen van kunstenaars en debatten over dans en cultuur met politici en cultuurliefhebbers.
In september 2013 volgde ’’Roosendaal Dansstad van Nederland’’. Waarna wethouder Hans Verbraak en ’’De Kring’’ vonden dat de dansdagen uitgebreid moesten worden in de binnenstad van Roosendaal. Hiervoor werd ’’Stichting Roosendaal Danst!’’ opgericht. In de ogen van critici blijft Rob toch de spil en de gangmaker van het evenement. Hij verdient zeker een plaats binnen de Stichting "Roosendaal Danst".
Daarna veranderde de naam in Roosendaal Danst, het evenement had edities in 2014, 2015 en 2016. Dit jaar, van dinsdag 19 september tot 24 september 2017, het festival Roosendaal Danst. Het thema was "Indonesië". Dansers en groepen in allerlei stijlen, professionele dansgezelschappen, studenten aan Fontys of het Koninklijk Conservatorium Den Haag en amateurs konden zich inschrijven voor de dansprijs 2017. 11 juli 2017 kreeg voorzitter Jacques van Meel een cheque van € 3500,- overhandigd vanuit het Rabobank Zuid West-Brabant Coöperatiefonds. Voor de samenwerking tussen Roosendaal Danst en Alzheimer vereniging West Brabant.
Het programma:
Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.
Lees meerMet lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?
Lees meerTijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.
Lees meer
Reacties (0)