T T

Klassiek Bel Canto concert

Publicatiedatum 04-07-2017

Roosendaal, 18 januari 2015

In de kleine zaal van schouwburg De Kring brachten leden van Belcanto Belgisch-Nederlandse solistenensemble live muziek ten gehore. Muziek uit bekende musicals, opera’s en operettes. Om 14.30 uur werd het concert geopend met Gershwins “Somebody loves me” uit de musical George White’s Scandals. Frank Sinatra zong het ooit. Onder andere “Cosi fan tutte” van Wolfgang Amadeus Mozart kreeg meer aandacht. Uit deze komische opera werden een achttal stukken scenisch opgevoerd. Tussendoor werd het verhaal van de opera deskundig vertelt door, net zoals voorgaande jaren, Leo Ribbens. De schepen van Essen, Frans Schrauwen, was ook aanwezig.

Voor de pauze was er een gevarieerde selectie van bekende songs. Karel Sieben vertolkte prachtig gezongen “In Diese Heilige Halle” uit “Die Zauberflote” van Mozart. De Duitse operazanger Gottlieb Frick zong dit ook in zijn goede jaren. Daarna zongen Karel Sieben en Anita Nelen “Come to me” uit “Les Miserables”. Mooi! Eline Delis zong schitterend “Regnava nel silenzio” uit “Lucia di Lammermoor”. Mooi en knap gezongen. Maria Callas zong dit ook ooit.

Zoals gebruikelijk ontving Belcanto (“schone zang”): Petrian van den Eijnden (Sopraan), Eline Delis (Sopraan), Anita Nelen (Mezzo), Magda Theuns (Sopraan), Erik Stevens (Ba-riton), Richard D ’Heer (Tenor) en Karel Sieben (Bas). Zij brachten een mooi programma onder leiding van artistiek coach Renaat Dekkers en zoals altijd begeleid op de piano door Edu de Goffau.
Na de pauze was Mozart aan de beurt. En werd een selectie uit de komische opera “Cosi Fan Tutte” opgevoerd. Vooral het mooie “ll coro vi dono bell ’idol mio”. Prachtig! We weten nu dat Mozart een humorist was! De leden van Belcanto acteerden persoonsverwisselingen, weddenschappen, verleidingsscènes en happy endings. Armand de Roose was verantwoordelijk voor de samenstelling en de projectie van de videobeelden.
Liefhebbers van muziek konden hun hartje ophalen. Een afwisselende en boeiende kwaliteitsvolle muziekhappening werd ons geboden. Een middag waarbij de winter even vergeten kon worden. En waar mooie muziek zorgde voor warmte.

In april is er weer een uitvoering in het Gildenhuis te Essen en zeer aan te bevelen. Waar ik nu al naar uit kijk en zeker weer naar toe ga. Belcanto repeteert op donderdag van 19.30uur tot 22.00 uur in café ’t Hoekske in Essen.

Belcanto bright as never before!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet.

> Lees meer