T T

Klassiek Bel Canto concert

Publicatiedatum 04-07-2017

Roosendaal, 18 januari 2015

In de kleine zaal van schouwburg De Kring brachten leden van Belcanto Belgisch-Nederlandse solistenensemble live muziek ten gehore. Muziek uit bekende musicals, opera’s en operettes. Om 14.30 uur werd het concert geopend met Gershwins “Somebody loves me” uit de musical George White’s Scandals. Frank Sinatra zong het ooit. Onder andere “Cosi fan tutte” van Wolfgang Amadeus Mozart kreeg meer aandacht. Uit deze komische opera werden een achttal stukken scenisch opgevoerd. Tussendoor werd het verhaal van de opera deskundig vertelt door, net zoals voorgaande jaren, Leo Ribbens. De schepen van Essen, Frans Schrauwen, was ook aanwezig.

Voor de pauze was er een gevarieerde selectie van bekende songs. Karel Sieben vertolkte prachtig gezongen “In Diese Heilige Halle” uit “Die Zauberflote” van Mozart. De Duitse operazanger Gottlieb Frick zong dit ook in zijn goede jaren. Daarna zongen Karel Sieben en Anita Nelen “Come to me” uit “Les Miserables”. Mooi! Eline Delis zong schitterend “Regnava nel silenzio” uit “Lucia di Lammermoor”. Mooi en knap gezongen. Maria Callas zong dit ook ooit.

Zoals gebruikelijk ontving Belcanto (“schone zang”): Petrian van den Eijnden (Sopraan), Eline Delis (Sopraan), Anita Nelen (Mezzo), Magda Theuns (Sopraan), Erik Stevens (Ba-riton), Richard D ’Heer (Tenor) en Karel Sieben (Bas). Zij brachten een mooi programma onder leiding van artistiek coach Renaat Dekkers en zoals altijd begeleid op de piano door Edu de Goffau.
Na de pauze was Mozart aan de beurt. En werd een selectie uit de komische opera “Cosi Fan Tutte” opgevoerd. Vooral het mooie “ll coro vi dono bell ’idol mio”. Prachtig! We weten nu dat Mozart een humorist was! De leden van Belcanto acteerden persoonsverwisselingen, weddenschappen, verleidingsscènes en happy endings. Armand de Roose was verantwoordelijk voor de samenstelling en de projectie van de videobeelden.
Liefhebbers van muziek konden hun hartje ophalen. Een afwisselende en boeiende kwaliteitsvolle muziekhappening werd ons geboden. Een middag waarbij de winter even vergeten kon worden. En waar mooie muziek zorgde voor warmte.

In april is er weer een uitvoering in het Gildenhuis te Essen en zeer aan te bevelen. Waar ik nu al naar uit kijk en zeker weer naar toe ga. Belcanto repeteert op donderdag van 19.30uur tot 22.00 uur in café ’t Hoekske in Essen.

Belcanto bright as never before!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer