T T

In the Mood for Christmas

Publicatiedatum 04-07-2017

Het concert ’’In the Mood for Christmas’’ werd gehouden op zaterdag 17 december 2016 in de kerk Sint Antonius van Padua - Essen statie door het Koninklijk koor Sint Cecilia. Het koor is een van de oudste verenigingen van Essen. Op 22 november 1827 werd het parochiale zangkoor ’’Confrérie der Heilige Cecilia ’’ opgericht. Vanaf mei 1968 werd het een gemengd koor en het telt momenteel vijftig leden. Het koor luistert Eucharistie vieringen op in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw Geboorte in Essen op verschillende zon- en feestdagen. Ingestudeerd worden ook profane liederen, naast liturgische en religieuze gezangen. Het koor organiseert zelf concerten en verzorgt gastoptredens in samenwerking met andere koren. Vaste pianisten zijn Els Schoof en Alex Roosemeyers. Laatstgenoemde bespeelt ook het kerkorgel. Contrabas en hobo Sigrid Schuerweghs. 

Om 20.00 uur kregen we een prachtig kerkorgelspel en pianospel te horen als voorproefje. Een goed begin met een schitterend decor en belichting.


Programma

  1. Noël Suisse, Snow, Christmas Time is Here
  2. Piano duo: Hark, the Herald Angels Sing
  3. Grinch! A Christmas Choral medley
  4. Grown up Christmas List
  5. Magda Theuns sopraan: the Little Drummer Boy ’’Carol of the Drum’’
  6. Santa Claus is Comin to Town

PAUZE

  1. Have Yourself a Merry Little Christmas
  2. Do You Want to Build a Snowman
  3. Gabriel’s oboe [thema uit de Mission]
  4. Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!
  5. Sleigh Ride
  6. Swing into Christmas [medley]
  7. Wonderfull Christmastime

Rond 22.00 uur kwam een einde aan dit prachtige concert. Met een daverend applaus van 300 muziek liefhebbers voor het Ceciliakoor en medewerkers. Na het concert konden we met kennissen en vrienden nog wat napraten in de goed verwarmde en mooi versierde kerk.

Wekelijks wordt er gerepeteerd op maandagavond om 20.00 uur tot 22.15 uur in het cafetaria van woon- en zorgcentrum ’’De Bijster’’ in Essen. Het koor staat onder leiding van Bart van Casteren. Hij studeerde piano in Antwerpen aan het conservatorium. Na deze studie werkte hij als assistent-dirigent bij de Vlaamse Opera en  de Opera van Maastricht. Regelmatig geeft hij met zijn echtgenote pianoconcerten. Bart leidde en dirigeerde onder andere het Carmina Buranaproject, het Requiem van Verdi, de Johannespassie en de Petite Messe Solenelle van Rossini. Na een masterclass in Wenen vervolmaakt hij zich verder bij professor Etienne Siebens. Sinds september 2009 is hij chef-dirigent van het Vlaams Symfonisch Orkest.

Met Wonderful Christmastime als toegift bedankte het koor het publiek voor de aanwezigheid en steun. En dank aan al diegenen die hebben meegeholpen om dit concert te doen slagen:

  1. Frank en Walter voor deskundige en professionele choreografie en belichting.
  2. En Magda Theuns voor haar prachtige sopraanstem bij ’"Drummer boy''
  3. Alex Roosenmeyers voor het werk op het kerkorgel
  4. Jan Luyten voor de ondersteunende percussie
  5. Sigrid Schuerweghs voor haar prachtige contrabas en hobo
  6. Els Schoof voor haar onmisbare pianobegeleiding
  7. Dirigent Bart van Casteren voor zijn grenzeloos geduld!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet.

> Lees meer