T T

Klasgenootje Robbie Vriens overleden

Publicatiedatum 26-06-2017

In 1969, in de zesde klas op de Ste Marieschool (Laan van Luxemburg 4) was Robbie Vriends een klasgenootje van mij. Na de grote vakantie zouden we ieder onze eigen studierichting gaan. In die grote vakantie werd ons (oud klasgenoten) gemeld dat Robbie was overleden. Voor mij in elk geval totaal onverwacht. Hij was zover ik weet niet ziek of zo. Ik begreep dat hij aan suikerziekte overleed?


Veel van de oud klasgenoten waren aanwezig op de begrafenis. Ik meen in de kerk die toen in of nabij wijkcentrum De Wieken in de Kroeven was. Daarna volgde de begrafenis op de oude begraafplaats aan de Bredaseweg. Het was een zonnige dag en de begrafenis was een van de eersten die ik bijwoonde. Het maakte allemaal grote indruk op mij. Toen pas ging ik stilstaan bij mijn eigen sterfelijkheid. Een belangrijk besef.
 

Robbie komt soms nog in mijn gedachten. Vooral de laatste jaren, wanneer ik zo eens terugkijk op mijn eigen leven. Dan vraag ik mij af hoe het nu met Robbie geweest zou zijn als die niet toen overleden was. Ik bedenk mij dat er vast familieleden van hem nog in Roosendaal zijn, die misschien ook nog zijn graf bezoeken. Ik ben er de laatste jaren enkele keren geweest. Het graf ziet er nog redelijk verzorgd uit (tot een jaar geleden in elk geval). Zou het een troost voor die mensen kunnen zijn als zij weten dat Robbie in elk geval af en toe nog in mijn gedachten is? Er wordt toch gezegd dat iemand pas echt dood is als er niet meer aan hem of haar gedacht wordt of over gesproken. Door dit stukje houd ik in elk geval de gedachtenis aan Robbie Vriens in leven.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Damstraat

Damstraat

Waarom de Damstraat en waarom de periode 1960-1965?

> Lees meer