T T

Etalages kijken in Roosendaal

Publicatiedatum 26-06-2017

Begin jaren 60. We woonden in de Boulevard Antverpia. Een gezin met vijf kinderen. Vier meisjes, in identieke keurige jurkjes door moeder gemaakt, en een jongen. Af en toe gingen we op zondagavond etalages kijken op de Oude Markt en in de Molenstraat. Dat kon toen nog, want er zaten nergens rolluiken voor de winkels; van vandalisme of inbreken was toen weinig of geen sprake. Tegenwoordig zouden we zeggen: "We gaan even een ommetje maken."

Eerst die (in kinderogen) 'lange' Badhuisstraat door, langs de KaVeWe, 'de Schuiven' over en dan was je op de Markt.  Bij Pietje Braat was een hele lange losstaande etalage, waar je helemaal omheen kon rennen, wat we dus veelvuldig deden. Bij het oude Raadhuis stond een frietkraam, waar we verlangend naar keken als we er, de heerlijke lucht opsnuivend, voorbijliepen.

Maar eerst moesten we de Molenstraat nog doorwandelen. Die deftige Molenstraat met zijn voorname oude huizen en prachtige winkels. Als kind had je natuurlijk niet echt interesse in de etalages. Je lette meer op de tegels waarop je liep. Telkens een tegel overslaan en niet op de voegen trappen.

Terug naar de Markt en dan werd het spannend… Krijgen we deze keer friet of niet? De enkele keer dat het antwoord bevestigend was, werden er twee puntzakken van 15 cent zonder mayonaise gekocht en die moesten we dan met z’n allen delen. En gelukkig dat we dan waren…

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer
Dansschool De Bra Dance Masters

Dansschool De Bra Dance Masters

Cees Sep kijkt terug op zijn tijd bij Dansistituut Ad de Bra. Ook hij zette in colbertje, wit overhemd en stropdas zijn eerste stappen op de (gladde) dansvloer in de Roosendaalse Stationsstraat.

> Lees meer