T T

De dronken redacteur

Publicatiedatum 26-06-2017

Roosendaalse krantenmensen hadden het zwaar in de tachtiger jaren. Dagelijks zagen zij verschillende deadlines dreigend opdoemen, en werk daar maar eens tweevingerig tegenop.

Immers, het Brabants Nieuwsblad werd nog 'met de hand' gemaakt. Telexen rammelden het wereldnieuws binnen, foto's waren zwartwitte vodjes. Was eenmaal de laatste pagina op weg naar de drukkerij, waar een stampende pers wachtte, dan werd menige gebeugelde dorstlesser ter redactie of opmaak geopend. Op de goede afloop, en (toen nog) een perfecte krant.

Des te zwaarder de dag, des te zwaarder de afdronk. Dikwijls schommelde daarna in het holst van de nacht menig redacteur of opmaker richting fiets of auto. Ongelukken gebeurden er nooit. De Roosendaalse politie was altijd waakzaam. Zo spraken zij ooit een redacteur door z'n autoraampje aan : 'U kunt zo nooit rijden, mijnheer', adviseerden zij vriendelijk.
'Tuurlijk kan ik rijden, wat denken jullie wel..?' sprak de beledigde redacteur met een zware tongval. 'Waarom zou ik niet kunnen rijden dan..?'
'U zit op de achterbank, mijnheer...'

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet.

> Lees meer