T T

De dronken redacteur

Publicatiedatum 26-06-2017

Roosendaalse krantenmensen hadden het zwaar in de tachtiger jaren. Dagelijks zagen zij verschillende deadlines dreigend opdoemen, en werk daar maar eens tweevingerig tegenop.

Immers, het Brabants Nieuwsblad werd nog 'met de hand' gemaakt. Telexen rammelden het wereldnieuws binnen, foto's waren zwartwitte vodjes. Was eenmaal de laatste pagina op weg naar de drukkerij, waar een stampende pers wachtte, dan werd menige gebeugelde dorstlesser ter redactie of opmaak geopend. Op de goede afloop, en (toen nog) een perfecte krant.

Des te zwaarder de dag, des te zwaarder de afdronk. Dikwijls schommelde daarna in het holst van de nacht menig redacteur of opmaker richting fiets of auto. Ongelukken gebeurden er nooit. De Roosendaalse politie was altijd waakzaam. Zo spraken zij ooit een redacteur door z'n autoraampje aan : 'U kunt zo nooit rijden, mijnheer', adviseerden zij vriendelijk.
'Tuurlijk kan ik rijden, wat denken jullie wel..?' sprak de beledigde redacteur met een zware tongval. 'Waarom zou ik niet kunnen rijden dan..?'
'U zit op de achterbank, mijnheer...'

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer