T T

Enthousiast zingen in een koor

Publicatiedatum 26-06-2017

Mijn echtgenote Marianne en ikzelf zijn met veel enthousiasme lid geworden van een zangvereniging, Akkoord. Na een bezoek aan de ‘bonte avond’ die het koor organiseerde in Erato op de Kade, waren wij verkocht. De kwaliteit en de passie van deze vereniging spraken ons aan. Toen na afloop van alle optredens bleek dat het ook nog eens erg gezellig was, waren we helemaal overtuigd.

Al deze ingrediënten en het tekort aan mannenstemmen heeft ons doen besluiten om bij Akkoord aan de slag te gaan. Elke donderdagavond is er een repetitie, maar al snel bleek dat er ook enige thuisstudie vereist is, om de nummers ‘erin te krijgen’. Daar zijn we dus ook snel mee gestart.

Op een dag zaten we te oefenen met alle muziekbladen om ons heen. Ook op YouTube vonden we de nummers die we moesten instuderen. We zaten vrolijk mee te zingen. Op een gegeven moment schuift onze chocoladebruine labrador aan en gaat met hoge tonen mee zitten janken… ook die vond het wel gezellig en ‘zong’ lekker met ons mee. Dat was natuurlijk lachen geblazen en wellicht is een nieuwe mascotte voor Akkoord gevonden? Voor de goede orde nog even: er zijn meer mannen bijzonder welkom bij Akkoord. Er is zoals bij vele koren een tekort aan tenoren en bassen. Kijk dus even op onze website, www.akkoord.com. Misschien tot binnenkort.
 

Foto: Optreden van zangkoor Akkoord in de Sint-Janskerk, 1998, collectie West-Brabants Archief.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

Stormramp en watersnood 1953 (de nacht van 31 januari op 1 februari)

De belevenis van een 7-jarig meisje vanuit een houten Oostenrijkse woning.

 

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet

> Lees meer
Mijn ouders & Pater Alphons

Mijn ouders & Pater Alphons

Na het bombardement op Roosendaal in mei 1940 met veel slachtoffers en verwoestingen, begint het verzet tegen de Duitse bezetting vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn vader Adrianus (Janus) van Haperen (1917-1991) onderneemt vanaf het begin van de oorlog samen met vriend Wim Nuijts risicovolle acties in het ondergrondse verzet.

> Lees meer