T T

Enthousiast zingen in een koor

Publicatiedatum 26-06-2017

Mijn echtgenote Marianne en ikzelf zijn met veel enthousiasme lid geworden van een zangvereniging, Akkoord. Na een bezoek aan de ‘bonte avond’ die het koor organiseerde in Erato op de Kade, waren wij verkocht. De kwaliteit en de passie van deze vereniging spraken ons aan. Toen na afloop van alle optredens bleek dat het ook nog eens erg gezellig was, waren we helemaal overtuigd.

Al deze ingrediënten en het tekort aan mannenstemmen heeft ons doen besluiten om bij Akkoord aan de slag te gaan. Elke donderdagavond is er een repetitie, maar al snel bleek dat er ook enige thuisstudie vereist is, om de nummers ‘erin te krijgen’. Daar zijn we dus ook snel mee gestart.

Op een dag zaten we te oefenen met alle muziekbladen om ons heen. Ook op YouTube vonden we de nummers die we moesten instuderen. We zaten vrolijk mee te zingen. Op een gegeven moment schuift onze chocoladebruine labrador aan en gaat met hoge tonen mee zitten janken… ook die vond het wel gezellig en ‘zong’ lekker met ons mee. Dat was natuurlijk lachen geblazen en wellicht is een nieuwe mascotte voor Akkoord gevonden? Voor de goede orde nog even: er zijn meer mannen bijzonder welkom bij Akkoord. Er is zoals bij vele koren een tekort aan tenoren en bassen. Kijk dus even op onze website, www.akkoord.com. Misschien tot binnenkort.
 

Foto: Optreden van zangkoor Akkoord in de Sint-Janskerk, 1998, collectie West-Brabants Archief.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer