Roosendaal, zondag 26 juli 2015
Muziek uit de jaren zestig waar naar uitgekeken wordt door de oudere muziekliefhebbers. Het kon allemaal weer zondag 26 juli in het Vrouwenhofpark. Voor de vijfde keer presenteerde Eefke Boelhouwers het negende Blommenkindersfestival. Dertien bands vermaakten honderden mensen op dit festival. Daags tevoren was het een noodweer met regen en stormwind. “Het was de zwaarste zomerstorm die dag”, zo meldt het KNMI, “sinds 1901”. Veel festivals en evenementen moesten worden afgelast of uitgesteld worden in het hele land!
Het leek erop dat ook het Blommenkindersfestival in duigen zou vallen. Maar gelukkig viel het juist die zondag overdag nog alles mee. De stormwind was gaan minderen en de regen bleef uit tot aan het einde van de dag. Gelukkig was er rekening mee gehouden, te zien aan de paraplus en plastic regenjasjes. De sfeer was ondanks dat het ‘s avonds kouder werd goed. En wat kleuren betreft, het kon niet bont en kleurrijk genoeg zijn. Evenals trouwens de eigenaars van brommers en auto’s. Er waren oude brommers, scooters en auto’s te bewonderen bij de doolhof in het park. Bij velen komt het jeugdige gevoel naar boven bij het zien van die nostalgische mooie “ouwe brommertjes”. Merken zoals o.a. Zundap, Sparta, Berini, Solex. Ook bekende “ouwe hippies” waren vanuit het hele land naar Roosendaal gekomen om zich eens lekker uit te leven door muziek te maken, luisteren, dansen, eten en drinken.
Stichting Blommenkinders steunen de overheidscampagnes om luisteraars te waarschuwen voor de risico’s op gehoorschade door soms veel te hard gespeelde muziek. De start van deze campagne vond plaats tijdens Amsterdam Dance Events. De slogan luidt: “I love my ears”. Bij de Blommenkinderspromotiekraam kon men oordopjes kopen. Ook Unicef wordt niet vergeten en krijgt steun van de stichting. Er stonden kramen met boeken, lp-platen, tatoeages, Oosterse artikelen, sieraden en kleding. Het zijn niet alleen maar ouderen die genieten van muziek uit de jaren zestig. Ik merk dat er ook jongeren zich aandienen en belangstelling hebben voor deze muziek, gelukkig!
Het Roosendaalse festival is vernoemd naar een liedje van de welbekende protestzanger en baanbreker in de wereld van de hippies en Flower Power, Armand. Hij wordt wel eens de Nederlandse Bob Dylan genoemd. Ook aan de jongste Blommenkinders was gedacht. Zij konden in het rosarium deelnemen aan allerlei activiteiten. “One day of peace and music”, mooi toch!
Overal kwamen ze vandaag dan weer vandaan.
Ondanks het niet al te beste weer toch gegaan.
Blommenkinders die zich heel graag laten zien.
Kleurrijk gekleed, ’t mooiste maar aangedaan.
Sierlijk wandelend door een Vrouwenhoflaan.
Bontgekleurden genoten niet voor de eerste keer,
’t was dit jaar de negende editie alweer.
Nostalgie met humor en passie gebracht.
Zo hielden topmuzikanten met muziek en zang,
honderden mensen in hun greep en bedwang.
Niet toegestaan was het eigen drinken en eten
mee te brengen, elkeen kan het onderhand weten.
Creatievelingen die vandaag herinneringen ophalen.
Vandaag kon het, een ineen smelting van kleuren.
Bij dit jaarlijks terug kerende mooie gebeuren.
Evenals bij Palmparkies was het niet toegestaan om elders gekochte drank of etenswaar mee te brengen. Voorzitter Peter Uytdehage van de Stichting Blommenkinders kon tevreden zijn met de organisatie van het negende Blommenkindersfestival. Het bezoekers aantal lag even hoog als vorige edities, ondanks het tegenvallende weer. Tot volgend jaar.
Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.
Lees meerMet lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?
Lees meerTijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.
Lees meer
Reacties (0)