T T

Roosendaal Zingt Zomereditie 2015

Publicatiedatum 20-06-2017

Roosendaal, 7 juni 2015

Zon, zon en nog eens zon. De dag begon mooi en eindigde ook zo. Terrassen met dorstige mensen op een volle Oude Markt. Restaurant- en caféhouders deden gelukkig goede zaken. En zo hoort het ook bij dit spektakel. Om 14.00 uur begint radio Zuidwest aan de Roadshow. Annette en Jamy gaan rond 15.00 uur het programma openen en presenteren tot 18.00 uur.


Vanaf een terras genieten we van optredens met dansgroepen en koren, zangers en zangeressen, en van meezingliedjes in de alweer twaalfde editie van Roosendaal Zingt Zomereditie 2015. Zondag 7 juni 2015 was het zover. Veel bezoekers van “buitenaf” komen luisteren naar dit prachtige festival.
Linsey Gadella, Tilly van Arendonk, Matt Broos, Stef Broos, Huub Hangop, Rachel Traets en Ralf Makkenbach en André Verstijlen deden hun best op het podium. Niet te vergeten de zangverenigingen SKOOR en popkoor Akkoord; ieder jaar zijn ze erbij.


Wanneer “Sexy als ik dans” van Nielson wordt gebracht swingen en dansen honderden mensen mee. De dansertjes van Studio Sisa dansen op dit nummer. Het hoogtepunt wordt echter bereikt door Ralf Mackenbach, winnaar van het Eurovisie juniorsongfestival 2009, met het lied “Click Clack”. Ralf zit met zijn linkeronderbeen in het gips. Een ongelukkige val met skateboarden zorgde daarvoor. Dus geen koprollen of buitelingen zoals we gewend zijn van hem. Met in zijn ene hand de kruk en de andere de microfoon brengt hij zijn lied “Dance” ten gehore.


Rachel Traets, afkomstig uit Wouw, en Ralf zingen samen het nieuwe nummer “Replay”. Dit nummer is de titelsong voor de film Code M. Hun optreden betrof ook een benefiet voor de stichting Stoere Pepijn in Roosendaal. Indrukmakend was de loterij voor Pepijn. Een Roosendalertje van 3 jaar met een agressieve vorm van kinderkanker. Het opgehaalde geld is bestemd voor een behandeling in Amerika. Zanger Huub Hangop steunde ook dit goede doel door op te treden. De opa en oma van Pepijn kwamen het bedrag in ontvangst nemen.


“Een fantastische dag”, zegt medeorganisator André Verstijlen, “Alles, maar dan ook alles zat mee. We hadden veel publiek en schitterend weer. Wat wil een organisatie dan nog meer? Het volgend festival Roosendaal Zingt Kerst is op 20-12-2015. Weliswaar in een ander seizoen, maar we zien er wel naar uit”.
 Roosendaal zingt Zomer

Roosendaal zingt, Roosendaal swingt.
Het duurt niet lang tot het bij je doordringt.
Geweldig toch om dit te mogen beleven.
Het is immers elk mens gegund en gegeven.

Het was op de Oude Markt weer raak.
Muziek, dans en volop zon tot ieders vermaak.
Het was de twaalfde zomereditie alweer.
En het kan ook zónder René, Jeroen en Geer.

Dit festival moet voor altijd blijven bestaan.
De editie welk ieder seizoen verandert van naam.
Zoals Roosendaal zingt Kerst, Zomer en Carnaval.
De bezoekers en luisteraars, ze komen van overal.

Jonger en oud genieten van dit mooie spektakel.
Toegankelijk voor ieder, het vormt geen enkel obstakel.
Dansers, zangers en zangeressen doen hun best.
En het talrijke publiek doet enthousiast de rest.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties
Reageer op dit verhaal
Captcha code
Het DNA van Roosendaal

Het DNA van Roosendaal

Bert Mathijssen mag met recht een Bekende Roosendaler worden genoemd. In september 2013 sprak hij plaatsgenoten toe over wat volgens hem het DNA van Roosendaal is. Bert was zo goed om zijn verhaal met ons te delen via de verhalenbank. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u door hem meenemen door de tijd.

> Lees meer
Onkuisheid biechten

Onkuisheid biechten

Met lood in zijn schoenen liep Harry naar de biechtstoel. Hij was er van overtuigd dat hij een doodzonde had begaan. Wat zou de kapelaan hiervan zeggen?

> Lees meer
Mijn wondervolle reis

Mijn wondervolle reis

Tijdens de Nationale Museumweek nam Irma Hopstaken-Oostvogels contact met ons op. Het dagboek van haar vader bevat prachtige verhalen en tekeningen. In dit verhaal beschrijft hij zijn wondervolle reis in september 1953.

> Lees meer