T T

Maak kennis met de kunstenaars van TONG IV

Maak kennis met de kunstenaars van TONG IV 24-04-2020

Op het moment is het museum helaas gesloten. Dat betekent dat ook de huidige tentoonstelling TONG IV niet te bezoeken is. Gelukkig kunt u hier alsnog kennis maken met de kunstenaars! 

 

Koen Vermeule

Vanuit zijn atelier in Amsterdam vertelt Koen Vermeule meer over zijn werk én over TONG IV. 

 

Q.S. Serafijn

Speciaal voor TONG IV maakte Q.S. Serafijn een serie aquarellen geïnspireerd op het Liga meisje, een icoon uit de Roosendaalse geschiedenis. Vreugde, optimisme en gezondheid: de kleine blonde peuter in de Liga reclame uit de jaren zestig straalt het allemaal uit! In deze video neemt hij je mee naar zijn idee achter zijn serie 'Het Liga Meisje/Das Liga Mädchen'.

 

Gijs Assmann

Het werk van Assmann is te zien in TONG IV. Regelmatig verblijdt hij ook andere musea met zijn werk, zoals Museum Jan Cunen in 2015 tijdens de tentoonstelling 'Desalniettemin de liefde'. Het programma Kunstuur maakte over Gijs en deze tentoonstelling een reportage die u hier terug kunt zien. 

 

Berend Hoekstra

Berend Hoekstra werd geboren in Roosendaal en woont tegenwoordig in Brussel. Speciaal voor TONG IV kwam hij naar zijn geboorteplaats terug. ZuidWest tV interviewde hem over TONG IV en zijn werk.

 

Judith Krebbekx

In TONG IV zijn diverse schilderijen en foto's van Judith te zien. In dit filmpje deelt ze extra werk van zichzelf.