T T

Activiteiten Spirit in Roosendaal

Activiteiten Spirit in Roosendaal 16-10-2019

Het programma van Spirit in Roosendaal is zeer de moeite waard. Dit najaar staan er naast de tafelgesprekken Ontmoet vrijheid in het Tongerlohuys nog heel veel andere interessante activiteiten op de planning. 

Hieronder een greep uit hun aanbod. Het volledige programma vind je op www.spiritinroosendaal.nl

Iconen schilderen
je leert iconen schilderen volgens de traditionele schilderkunst en maakt kennis met de theorie achter het schilderen van een icoon.

Geloven nu
aan de hand van (bijbel)teksten gaan we in gesprek over ons eigen leven. We halen oude teksten naar onze tijd en proberen te achterhalen wat ze ons nu te zeggen hebben. 

Mariënburglezingen
In 3 verschillende lezingen zetten Huub Schumacher, Maria van Mierlo en Henk Meeuws je aan het denken over uiteenlopende spirituele thema's.

Spirituele films
In september is de film Le jeune Ahmed te zien en in oktober staat Anna's War op het programma. 

Excursie
Spirit in Roosendaal nodigt je uit voor de tentoonstelling Bij ons in de biblebelt in het Museum Catherijneconvent. In dit gebied dwars door Nederland, van Zeeland tot Overijssel, wonen veel orthodoxe christenen. Het zijn bevindelijk gereformeerden, ook wel ‘refo’s’ genoemd. De bijbel wordt er vaak letterlijk genomen. Wie zijn de mensen van de biblebelt, wat zijn hun dilemma’s en waar komen hun opvattingen vandaan? 

Meer weten over de programma-onderdelen of op zoek naar informatie over kosten, data, tijden en aanmeldmogelijkheden? Kijk op www.spiritinroosendaal.nl