T T

Nationale Museumweek 2019

Nationale Museumweek 2019 04-04-2019

Tijdens de Nationale Museumweek worden alle Nederlandse musea een week lang in het spreekwoordelijk zonnetje gezet. De ruim 400 verschillende musea in ons land worden uitgenodigd om hun pronkstukken te vertonen onder de noemer Ontdek samen ons échte goud! 

Fotodemo

Vanzelfsprekend geeft ook het Tongerlohuys gehoor aan deze oproep middels een tweetal bijzondere activiteiten. Om te beginnen zal één van onze ‘wandelende pronkstukken’ Ben Steffen een fotodemo verzorgen op donderdag 11 april. Tijdens deze demonstratie toont Ben hoe foto’s tegenwoordig bewerkt (kunnen) worden met behulp van een fotobewerkingsprogramma. Ben zal hiermee bewijzen dat fotograferen een vak is, maar dat iedereen een goede foto kan maken. De demonstratie wordt gegeven in de Galerie van De Kring Roosendaal en begint om 19.30 uur. 

Verandering

Aansluitend op de bijeenkomst is er gelegenheid om samen tentoonstelling Verandering te bezoeken in het Tongerlohuys. De toegang bedraagt € 8,00 (inclusief toegang tot het museum en een fotografische verrassing) en je kunt je per mail aanmelden via info@tongerlohuys.nl.

Ons goud

Naast deze bijzondere demonstratie vertoont het Tongerlohuys in deze zelfde week de vijf meest recente aankopen van het museum. In het hart van de voormalige pastorie zijn deze topstukken te bewonderen tussen 9 en 14 april gedurende onze reguliere openingstijden, van 13.30 – 17.00 uur.