T T

Graficus Peter Oosterbos exposeert zijn werk

Graficus Peter Oosterbos exposeert zijn werk 09-01-2019

Peter Oosterbos (1947) kreeg zijn opleiding deels aan de Academie St. Joost in Breda en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij verbleef enige tijd in Gent, in het kader van de Belgisch-Nederlandse cultuuruitwisseling. Met een reisbeurs van het Ministerie van Cultuur zijn er veel contacten in Polen geweest. Van 1976 t/m 2005 was hij docent aan de Academie St. Joost in Breda aan de afdeling Autonoom/Grafiek. Al die jaren had hij regelmatig exposities in binnen- en buitenland en nam hij deel aan groepstentoonstellingen. Zo is hij een levenlang betrokken bij de beeldende kunst en de grafiek in het bijzonder.

Peter is zelf aanwezig om zijn werken toe te lichten op 17, 19, 24 en 27 januari en 7, 9, 14 en 17 februari.

Peter Oosterbos over zijn werk:

  • Zomaar lopen, varen, kijken en eigenlijk niets van plan zijn. Het best gaat dat in de open ruimte, in gebieden die worden aangemerkt als natuur. Tijdens het maken van mijn werk moet dat zoveel mogelijk gaan in de sfeer als hierboven beschreven. Er gelden wel zelf gestelde regels en codes.

Een groot deel van de tentoongestelde werken zijn te koop in het Tongerlohuys en naar aanleiding van de expositie is ook een boek te koop van Peter Oosterbos. Informeer hiernaar bij onze medewerkers! 

De expositie is te zien tot en met 17 februari 2019.

Peter Oosterbos