T T

Nieuws

Zoeken
11-19 van de 19
 • Verhalen vertellen en lezen op onze verhalenbank

  Verhalen vertellen en lezen op onze verhalenbank

  31-03-2020

  Verhalen vertellen is van alle tijden. Op onze website hebben we een speciale verhalenbank ingericht waarin we jullie verhalen verzamelen. Nieuwsgierig naar al die verhalen of wil jij jouw verhaal met ons delen? Lees alle verhalen via de verhalenbank op onze website en voeg jouw verhaal toe.

  Lees meer »
 • Tongerlohuys per direct gesloten

  12-03-2020

  Het Tongerlohuys heeft besloten haar deuren te sluiten tot en met 1 juni 2020.

  Lees meer »
 • Wat doet Het Tongerlohuys tegen het Coronavirus?

  Wat doet Het Tongerlohuys tegen het Coronavirus?

  07-03-2020

  Nu het Corona-virus ook in Nederland en Brabant gesignaleerd is nemen we de nodige maatregelen. Hier lees je wat wij doen en wat jij kunt doen om de mogelijkheid tot besmetting in en rond het museum zoveel mogelijk te beperken.

  Lees meer »
 • De bevrijdingsrok

  De bevrijdingsrok

  19-02-2020

  Voor TONG IV kregen we een bijzonder stuk in bruikleen uit het Vrijheidsmuseum: de bevrijdingsrok. Gijs Assmann maakte zijn persoonlijke versie.

  Lees meer »
 • Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd Open Monumentendag 2019

  Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd Open Monumentendag 2019

  03-10-2019

  Onlangs werden de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd die gekoppeld was aan Open Monumentendag. De publieksprijs ging naar de prachtige winterse foto van Jacco van Son. Met alle bijzondere inzendingen werd het ook de vakjury niet gemakkelijk gemaakt. Toch slaagden zij erin om 3 winnaars te kiezen.

  Lees meer »
 • Video: herinneringen aan WOII door Carina Schils en Diny Winters-Schils

  18-07-2019

  De zussen Carina Schils en Diny Winters-Schils zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in de kelder van het Tongerlohuys. Ruim 75 jaar later dalen ze samen nog eens af in de kelder van de voormalige pastorie van de St. Jan.

  Lees meer »
 • Verhalen van oorlog en vrijheid

  Verhalen van oorlog en vrijheid

  18-06-2019

  Verhalen van ooggetuigen en nabestaanden komen tot leven in deze aangrijpende expositie die nog tot en met 18 januari 2020 te zien is in ons museum. De expositie wordt aangevuld met bijzondere en unieke activiteiten die tot stand zijn gekomen in samenwerking met (lokale) partners als VVV Roosendaal, Spirit in Roosendaal, Battlefield Tours en Vrienden van het Tongerlohuys. 

  Lees meer »
 • Erfgoedcolleges 2019

  Erfgoedcolleges 2019

  04-04-2019

  In 2019 worden vier Erfgoedcolleges aangeboden, aangevuld met een lezing van Jacques Klöters voorafgaand aan de Open Monumentendag in september.

  Lees meer »
 • Dit is ons verhaal! :-)

  15-01-2019

  Erfgoedcentrum Tongerlohuys is altijd op zoek naar verhalen. Zelf hebben we natuurlijk ook een verhaal. Museum TV maakte van ons verhaal deze mooie mini documentaire. 

  Lees meer »
11-19 van de 19