T T

Groep 7/8: De Deken Detective

In museum Het Tongerlohuys kom je alles te weten over Roosendaal en haar omgeving door middel van verschillende tentoonstellingen. Maar over het gebouw en haar oorspronkelijke bewoner valt ook veel te vertellen!

De deken detective bannerDe leerlingen krijgen door dit detective spel een kijkje áchter de schermen van het museum. Gaandeweg leren ze meer over het bewaren, archiveren en conserveren van objecten. En het in kaart brengen van een verhaal, wat zijn belangrijke feiten om te bewaren? Welke informatie voegt iets toe aan de betekenis van het verhaal?

 

De Deken Detective

Tijdens dit detective spel gaan leerlingen als onderzoekers aan de slag met het verhaal achter het Tongerlohuys.. Wat voor gebouw was het Tongerlohuys? Welke ruimtes werden waarvoor gebruikt? Wie was de bewoner?

Leerlingen maken bij hun onderzoek gebruik van het inpandige HIP (Historisch Informatie Punt) en ontdekken geheime plekken in het museum waar normaal gesproken niemand komt..

 

Doel:

  • Leerlingen bewust te maken van de waarde van (plaatselijk) erfgoed.
  • Door kennis over erfgoed op te doen ontstaat er meer begrip en respect voor de objecten en het gebouw en daarmee ook voor de geschiedenis en hun plaats hierin.
  • Leerlingen bekend maken met het in kaart brengen van een waardevol verhaal.

 

Competenties:

Onderzoekend en reflecterend vermogen

 

Kerndoelen:

51. Historische bronnen

56. Cultureel erfgoed

 

Duur:                            1,5 uur

Locatie:                        Museum Het Tongerlohuys

Lesmateriaal:             Wordt bij ontvangst aan de leerlingen uitgereikt

Prijs:                             Deze les kunst u rechtstreeks bij het Tongerlohuys boeken via onderstaand mailadres. De les kost € 50,00 per groep.

 

Wilt u een les boeken of meer informatie? Mail naar educatie@tongerlohuys.nl.