T T

Groep 5/6: Kunstwandeling

Wie kent het beeld van de Tullepetaon? Of van de Polar Bear? Je bent er vast weleens voorbij gelopen of langs gefietst! Tijdens deze wandeling leer je de betekenis van een aantal kunstwerken beter kennen. Want achter elk kunstwerk steekt een bijzonder verhaal. Het vertelt je meer over de geschiedenis en de omgeving van Roosendaal.

Kunstroute

 

Met een werkboekje gaan leerlingen, onder begeleiding van hun eigen leerkracht, een route door het centrum van Roosendaal wandelen. Het boekje staat bomvol met opdrachtjes èn een kunstbingo. Leerlingen ontdekken door te kijken en te ontdekken meer over het ambacht, het materiaal, de vorm en de betekenis van acht kunstwerken.

 

 

 

Doel:

Het doel is om leerlingen uit Roosendaal kennis te laten maken met verschillende kunstwerken in de stad. Door ze iets te leren over het maakproces en het verhaal achter de beelden (context) ontstaat er een verbinding tussen de leerlingen en de beelden en daarmee met hun leefomgeving en hun stad.

Dit zorgt voor meer verbondenheid met hun woonplaats en hun rol daarin.

 

Competenties:

Onderzoekend en reflecterend vermogen

 

Kerndoelen:

56 Cultureel Erfgoed

 

Duur:                           1,5 tot 2 uur

Locatie:                       Start en einde bij het Tongerlohuys, wandeling door het centrum op eigen gelegenheid onder begeleiding van de leerkracht.

Lesmateriaal:            Het werkboekje wordt bij de ontvangst in het museum uitgereikt.

Prijs:                            €50,00 per groep

 

Wilt u een les boeken of meer informatie? Mail naar educatie@tongerlohuys.nl.