T T

Tickets en info

De ingang van het Tongerlohuys bevindt zich aan het Tongerloplein (Kerkstraat 1). Via de draaideur komt u binnen, vervolgens loopt u via de corridor naar het erfgoedcentrum. Via de corridor loopt u naar het erfgoedcentrum. In het Tongerlohuys is ook het HIP (Historisch Informatie Punt) te vinden. Naast de vaste tentoonstelling is er ook altijd een wisseltentoonstelling te zien in het museum. Welke dat op dit moment is leest u hier.

 

Na de toespraak van premier Rutte van 14 december 2020 hebben wij, na zorgvuldig beraad, besloten om ons museum te sluiten tot 19 januari 2021. We hopen en vertrouwen erop dat iedereen er alles aan doet om corona onder controle te krijgen. We hopen dat we jou snel weer mogen ontmoeten. Wij danken je voor jouw begrip. Neem de maatregelen in acht en blijf gezond!

Openingstijden

Het Tongerlohuys is vanwege het Coronavirus tot 19 januari gesloten. 


We zijn in 2020 gesloten op: Corridor
1 januari - Nieuwjaarsdag
22 t/m 26 februari - Carnaval
12 en 13 april - Pasen
31 mei en 1 juni - Pinksteren
25 december - eerste kerstdag
31 december - oudjaarsdag

 

Toegangsprijzen

Volwassenen: 6,- euro p.p.
Kinderen tot 18 jaar gratis
Museumkaart gratis
Groepen vanaf 15 betalende personen 5,- euro p.p. (op afspraak)

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag
13.30 tot 17.00 uur

 

Het HIP

Het Historisch Informatie Punt (HIP) is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Het HIP is gratis toegankelijk. Vanwege het coronavirus is het verplicht van tevoren een afspraak te maken via hip@tongerlohuys.nl. 

 

Adres

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
tel. 0165-555 555
info@tongerlohuys.nl
www.tongerlohuys.nl

Het Tongerlohuys is roelstoeltoegankelijk. 

De route naar het Tongerlohuys

Per auto vanuit de richting Breda
Via de rijksweg A-58 de afslag Roosendaal-Oost (afritnummer 23) nemen. Einde afrit rechtsaf (Van Beethovenlaan) in de richting van het centrum. Via de Ring-rotonde rechtdoor de Dunantstraat inslaan tot T-splitsing (einde weg). Linksaf slaan (Burgemeester Prinsensingel) en vervolgens de eerste straat rechtsaf (Nieuwstraat). Na circa 200 meter bereikt u de ingang van de Biggelaar garage. Het Tongerlohuys is te bereiken via de ingang van grand café Over de Tong, gelegen aan het Tongerloplein.


Per auto vanuit de richting Nispen / België
U rijdt de afslag Roosendaal-Zuid voorbij en blijft rechtdoor rijden richting centrum. U passeert de viaducten (onderdoor) 'Churchillpoort' en 'Zuidpoort' tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten. Hier slaat u rechtsaf. U rijdt tot de ring-rotonde (Van Beethovenlaan) en gaat hier linksaf (Dunantstraat). U rijdt door tot de T-splitsing (einde weg). Linksaf slaan (Burgemeester Prinsensingel) en vervolgens de eerste straat rechtsaf (Nieuwstraat). Na circa 200 meter bereikt u de ingang van de Biggelaar garage. Het Tongerlohuys is te bereiken via de ingang van grand café Over de Tong, gelegen aan het Tongerloplein.

 

Per auto vanuit de richting Bergen op Zoom
Op de rijksweg A-58 de richting Roosendaal (rijksweg A17) volgen. U neemt de afslag Roosendaal-West (afritnummer 19). Aan het einde van de afrit linksaf (Burgemeester Freijterslaan) en volg de weg tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten (na rotonde en viaduct spoorweg). Daar slaat u linksaf en neemt u de tweede straat rechts (Vughtstraat). Vervolgens gaat u de tweede straat rechts (Burgemeester Prinsensingel) en daarna neemt u wederom de tweede straat rechts (Nieuwstraat). Na circa 200 meter bereikt u de ingang van de Biggelaar garage. Het Tongerlohuys is te bereiken via de ingang van grand café Over de Tong, gelegen aan het Tongerloplein.


Per auto vanuit de richting Rotterdam
Op de rijksweg A17 richting Roosendaal volgen. U neemt de afslag Roosendaal-West (afritnummer 19). Aan het einde van de afrit linksaf (Burgemeester Freijterslaan) en volg de weg tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten (na rotonde en viaduct spoorweg). Daar slaat u linksaf en neemt u de tweede straat rechts (Vughtstraat). Vervolgens gaat u de tweede straat rechts (Burgemeester Prinsensingel) en daarna neemt u wederom de tweede straat rechts (Nieuwstraat). Na circa 200 meter bereikt u de ingang van de Biggelaar garage. Het Tongerlohuys is te bereiken via de ingang van grand café Over de Tong, gelegen aan het Tongerloplein.


Parkeren
U kunt uw auto kwijt in parkeergarage Biggelaar op slechts 2 minuten lopen van Tongerlohuys, in parkeergarage De Nieuwe Markt of in het Emile van Loonpark (alle betaald parkeren).

Per trein
Bij het verlaten van het station loopt u in circa 10 minuten naar het Tongerlohuys. Vanuit het station loopt u rechts de Stationsstraat in (deze straat loopt evenwijdig aan de spoorlijn). U gaat links de Ludwigstraat in. Aan het einde gaat u weer links (Vughtstraat) en neemt u de eerste straat rechts (Domineestraat). U slaat de eerste straat linksaf en u ziet het Tongerlohuys aan uw rechterzijde. Het Tongerlohuys is te bereiken via de ingang van grand café Over de Tong, gelegen aan het Tongerloplein. Om hier te geraken, gaat u net vóór het Tongerlohuys rechtsaf de Kerkstraat in. Over de Tong bevindt zich na circa 50 meter aan de linkerkant van het plein.