T T

Faciliteiten

Horeca

Museumbezoekers stappen het Tongerlohuys binnen via grand café Over de Tong - proeven en praten. Hier vliegen de smaken je om de oren. Ieder gerechtje is afgestemd op één van de smaakpapillen en wordt geserveerd op een leuke manier. Geniet van een lekker kopje koffie van Van den Biggelaar, een overheerlijke lunch, diner of borrelplank. In de zomer t/m 4 september heeft Over de Tong aangepaste openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en tijdens avondvoorstellingen in De Kring. Dineren is mogelijk op reservering.
 

Erfgoedwinkel

Voor een leuk aandenken aan je bezoek aan het Tongerlohuys kun je vanaf het najaar in de erfgoedwinkel in de corridor terecht. Hier vind je speelgoed, souvenirs, lekkere streekproducten en boeken over de geschiedenis van Roosendaal. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het museum en ook toegankelijk zonder entreebewijs.

 

HIP

Het Historisch Informatie Punt (HIP) is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Het HIP is gratis toegankelijk, meld je dan wel even als HIP-bezoeker bij de kassa.

 

Pinnen

De entreeprijs kun je bij de kassa in de corridor als pinbetaling voldoen.

 

Garderobe/kluisjes

In de garderobe kun je je jas kwijt. Speciaal voor tassen en andere bagage zijn er gratis kluisjes beschikbaar.

 

Toegankelijkheid

Na de verbouwing is het Tongerlohuys geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Dankzij liften en rolstoelhellingen kunnen zij overal in het erfgoedcentrum terecht, ook op de eerste etage. Ook geleidehonden heten we graag van harte welkom in het erfgoedcentrum.

 

Rabobank Galerie

In de Rabobank Galerie zijn wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst te zien. Voor een periode van enkele maanden wordt steeds een expositie rondom een bepaald thema ingericht. De uitvoerend kunstenaars zijn professionals uit de regio Roosendaal.