T T

Bezoek

De nieuwe ingang van het Tongerlohuys bevindt zich in de Kerkstraat 1. Via de draaideur kom je binnen in grand café Over De Tong, waarna je via de corridor naar het erfgoedcentrum loopt. In het Tongerlohuys vind je ook het HIP, het Historisch Informatie Punt.

 

Alexander Goethals Fotografie - Bedrijfsfotografie - De Kring Interieur-269Het adres

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
tel. 0165-555 555
info@tongerlohuys.nl
www.tongerlohuys.nl


De toegangsprijzen

Volwassenen: 6,- euro p.p.
Kinderen tot 18 jaar gratis
Museumkaart gratis
Groepen vanaf 15 betalende personen 5,- euro p.p.

Voor meer informatie over rondleidingen of bezoek buiten de reguliere openingstijden neem je contact met ons op via 
telefoonnummer 0165- 555 555. Een rondleiding boeken kan via: huur@dekringroosendaal.nl 


De openingstijden

Het Tongerlohuys is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

We zijn in 2020 gesloten op:
1 januari - Nieuwjaarsdag
22 t/m 26 februari - Carnaval
12 en 13 april - Pasen
31 mei en 1 juni - Pinksteren
25 december - eerste kerstdag
31 december - oudjaarsdag
 

Het HIP

Het Historisch Informatie Punt (HIP) is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Het HIP is gratis toegankelijk, meld je dan wel even als HIP-bezoeker bij de kassa.

 

 

De route naar het Tongerlohuys


Per auto vanuit de richting Breda
Via de rijksweg A-58 de afslag Roosendaal-Oost (afritnummer 23) nemen. Einde afrit rechtsaf (Van Beethovenlaan) in de richting van het centrum. Via de Ring-rotonde rechtdoor de Dunantstraat inslaan tot T-splitsing Burgemeester Prinsensingel. Rechtsaf slaan en eerste straat linksaf (Molenstraat). Na circa 200 meter tref je het Tongerlohuys aan de linkerzijde.

Per auto vanuit de richting Nispen / België
Je rijdt de afslag Roosendaal-Zuid voorbij en blijft rechtdoor rijden richting centrum. Je passeert de viaducten (onderdoor) 'Churchillpoort' en 'Zuidpoort' tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten. Hier sla je rechtsaf. Je rijdt tot de ring-rotonde (Van Beethovenlaan). Je gaat hier linksaf (Dunantstraat) tot T-splitsing Burgemeester Prinsensingel. Rechtsaf slaan en eerste straat linksaf (Molenstraat). Na circa 200 meter tref je het Tongerlohuys aan je linkerzijde.

Per auto vanuit de richting Bergen op Zoom
Op de rijksweg A-58 de richting Roosendaal (rijksweg A17) volgen. Je neemt de afslag Roosendaal-West (afritnummer 19). Aan het einde van de afrit linksaf (Burgemeester Freijterslaan) en volg de weg tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten. Daar sla je linksaf en neem je de tweede straat rechts (Vughtstraat). Vervolgens ga je de tweede straat rechts (Burgemeester Prinsensingel) en daarna neem je de eerste straat rechts (Molenstraat). Na circa 200 meter tref je het Tongerlohuys aan je linkerzijde.

Per auto vanuit de richting Rotterdam
Op de rijksweg A17 richting Roosendaal volgen. Je neemt de afslag Roosendaal-West (afritnummer 19). Aan het einde van de afrit linksaf (Burgemeester Freijterslaan) en volg de weg tot aan de T-splitsing (RING) met verkeerslichten. Daar sla je linksaf en neem je de tweede straat rechts (Vughtstraat). Vervolgens ga je de tweede straat rechts (Burgemeester Prinsensingel) en daarna neem je de eerste straat rechts (Molenstraat). Na circa 200 meter tref je het museum aan de linkerzijde.

Parkeren
Je kunt je auto kwijt in parkeergarage Biggelaar op slechts 2 minuten lopen van Tongerlohuys, in parkeergarage De Nieuwe Markt of in het Emile van Loonpark (alle betaald parkeren).

Per trein
Bij het verlaten van het station loop je in circa 10 minuten naar het Tongerlohuys. Vanuit het station loop je rechts de Stationstraat in (deze straat loopt evenwijdig aan de spoorlijn). Je gaat links de Ludwigstraat in. Aan het einde ga je weer links (Vughtstraat) en neem je de eerste straat rechts (Domineestraat). Je slaat de eerste straat linksaf en je ziet het Tongerlohuys meteen aan je rechterzijde. Voor de ingang van het Tongerlohuys ga je net voor het Tongerlohuys rechtsaf de straat (Kerkstraat) in.