T T

Nu te zien en te doen

Aan de hand van vijf verhaallijnen beleeft u in het Tongerlohuys het Verhaal van Roosendaal. Vijf iconen nemen u mee door de geschiedenis van stad en streek én door onze collectie. Naast de vaste tentoonstelling kunt u in het Tongerlohuys ook altijd genieten van een wisseltentoonstelling en worden er diverse activiteiten georganiseerd. We hopen u snel te mogen verwelkomen!

Brederoc Event

Brederoc Event

16 oktober 2022

Op 16 oktober zal er in de middag een masterclass zijn in het museum voor 10 genomineerde deelnemers, onder leiding van gerenommeerd kunstschilder Sjoerd van den Boom. Werken worden beoordeeld door het publiek en door de vakjury.

> Lees meer
Lezing 'De Os Die Leerde Spinnen'

Lezing 'De Os Die Leerde Spinnen'

Dinsdag 4 oktober

Een ramp die een grote impact heeft gehad op de regio, is de belegering en bezetting van Bergen op Zoom in 1747. Aan de hand van ooggetuigenverslagen en contemporaine beschrijvingen gaan we bekijken hoe de ramp toen beleefd werd.

> Lees meer
Pubquiz 'Wat een ramp!'

Pubquiz 'Wat een ramp!'

Donderdag 13 oktober

Wanneer brande de blokker op de markt af? Tijdens welk sportevenement stortte sportcentrum Leysdream in? Test je kennis van de geschiedenis van Roosendaal tijdens de pubquiz van Erfgoedcentrum Tongerlohuys met als thema: rampen!

> Lees meer
Filmcollege 'The North Sea'

Filmcollege 'The North Sea'

Vrijdag 28 oktober

Op vrijdag 28 oktober zal de film 'The North Sea' vertoont worden in City Bioscoop Roosendaal tijdens een avond van C-Cinema Filmhuis Paradiso. Hiervoor zal een lezing worden gegeven over de geschiedenis van de boringen in de noordzee en wat voor ramp dit is. Een avond in het teken van de maand van de geschiedenis met als thema:'rampen'.

> Lees meer
125 jaar Kapelberg

125 jaar Kapelberg

9 september t/m 27 november

De Kapelberg bestaat dit jaar 125 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft Spirit in Roosendaal in samenwerking met Stichting De Kapelberg het rijk geïllustreerde boek Op de Kapelberg samengesteld.

> Lees meer
Op zoek naar Brederoc

Op zoek naar Brederoc

9 september 2022 t/m 28 november 2022

Werken van Kees Breed: Mill-Hiller, missionaris en kunstenaar

> Lees meer