T T

Nu te zien en te doen

Aan de hand van vijf verhaallijnen beleeft u in het Tongerlohuys het Verhaal van Roosendaal. Vijf iconen nemen u mee door de geschiedenis van stad en streek én door onze collectie. Naast de vaste tentoonstelling kunt u in het Tongerlohuys ook altijd genieten van een wisseltentoonstelling en worden er diverse activiteiten georganiseerd. We hopen u snel te mogen verwelkomen!

De Mix "VANDAAG GROEI IK" ISA DE JONG

De Mix "VANDAAG GROEI IK" ISA DE JONG

28 augustus 2020 t/m 1 november 2020

Vandaag Groei Ik is een project over jonge vrouwen en volwassen worden. Fotografe Isa de Jong liet zich inspireren door fotograaf en filmmaker Johan van der Keuken. De expositie is te zien van 28 augustus tot 1 november 2020. 

  

Lees meer
Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis

een overzicht van onze activiteiten

Elk jaar vindt in oktober de Maand van de Geschiedenis plaats. In heel het land brengen culturele, literaire en mediaorganisaties geschiedenis onder de aandacht. Dit jaar is het thema ‘Oost-West’. Ook Erfgoedcentrum Tongerlohuys doet mee met een tentoonstelling en diverse evenementen! Wat valt er bij ons in oktober allemaal te beleven? 

Czytaj więcej

Lees meer
Fototentoonstelling ‘Thuis in Polen?’

Fototentoonstelling ‘Thuis in Polen?’

1 t/m 31 oktober 2020

Hoe ziet een Nederlands kind met Poolse afkomst het land van zijn familie? Is dat een vakantieland of terugkeer naar het thuisland? Is dat herkenning of vervreemding? Of iets daar tussenin? De hele maand oktober delen deze kinderen hun perspectief door middel van foto’s die ze zelf hebben gemaakt.

Lees meer
Pop-up tentoonstelling Marianne van Oranje-Nassau

Pop-up tentoonstelling Marianne van Oranje-Nassau

oktober 2020

In Polen was en is prins Marianne van Oranje-Nassau (1810-1883) erg geliefd. In Nederland is ze het zwarte schaap van de Oranjes. Waarom dat zo is ontdek je tijdens de Maand van de Geschiedenis in onze pop-up tentoonstelling. In de corridor van het Tongerlohuys vertellen we een stukje van haar levensverhaal in het Pools en in het Nederlands.

Lees meer
Filmcolleges

Filmcolleges

datum nog onbekend

https://www.c-cinema.nl/film/ida/?location=a8def86eeaea239389767daea19309a2In de nieuwe bioscoop in Roosendaal worden in het kader van de Maand van de Geschiedenis twee Poolse films vertoond. Hiervoor werken we samen met C-Cinema bioscopen.

Lees meer
Lezing Paul Hulsenboom

Lezing Paul Hulsenboom

1 oktober 19:30

Op donderdagavond 1 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis feestelijk geopend met een lezing van Paul Hulsenboom.

De lezing is vanwege de nieuwe coronamaatregelen uitgesteld.

Lees meer
We gaan weer open!

We gaan weer open!

2 juni 2020

Na de persconferentie van 19 mei werd duidelijk dat de maatregelen iets versoepeld kunnen worden. Dat betekent dat we weer open kunnen. Natuurlijk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom hebben we de nodige maatregelen genomen en vragen we uw medewerking en begrip. Maar wat is het fijn om te kunnen zeggen: vanaf dinsdag 2 juni bent u weer van harte welkom in ons museum!

Lees meer
Maak kennis met de kunstenaars van TONG IV

Maak kennis met de kunstenaars van TONG IV

t/m 23 augustus 2020

Maak hier online kennis met de kunstenaars van TONG IV!

Lees meer