T T

Slag om de Schelde

Slag om de Schelde 19 oktober 2019

Als onderdeel van de expositie Verhalen van oorlog en vrijheid brengen we een bezoek aan de (Canadese) oorlogsbegraafplaats.

 

De slag om de Schelde

Robert W. Catsburg neemt je graag mee terug in de tijd. Tijdens deze middagvullende excursie breng je onder andere een bezoek aan de (Canadese) oorlogsbegraafplaats en ontdek je welke sporen de oorlog heeft achtergelaten in onze Brabantse natuur.
 

Robert W. Catsburg

Robert W. Catsburg is auteur en expert op het gebied van de bevrijding van de Brabantse Wal. Zijn historische werken gaan dan ook grotendeels over de bevrijding van Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen door de Canadezen in 1944.

 

Data

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 oktober. Je wordt om 13.00 uur verwacht op de Canadese Begraafplaats in Bergen op Zoom. Het middagvullende programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. De tour is op basis van eigen (auto)vervoer. Je gaat op eigen gelegenheid naar de verschillende locaties van de tour. De kosten bedragen € 10,--, te betalen aan de gids aan het begin van de tour. Aanmelden kan bij het Tongerlohuys door te mailen naar info@tongerlohuys.nl