T T

Busexcursie naar de Onze Lieve Vrouwabdij van Tongerlo

Abdij van tongerlo vrijdag 19 oktober

In het kader van 750 jaar Roosendaal organiseert Spirit in Roosendaal samen met Museum Tongerlohuys een pelgrimstocht naar Tongerlo. Treed in de voetsporen van de paters (kanunniken) Nobertijnen die 750 jaar geleden vanuit hun abdij in Tongerlo economisch en godsdienstig aan de wieg stonden van Roosendaal.

Op de heenreis vertelt stadshistoricus Joss Hopstaken over de boeiende geschiedenis van deze abdij, terwijl het fraaie cultuurlandschap dat mede door haar is beïnvloed, aan jou voorbijtrekt. Eenmaal aangekomen in de abdij mag je een kijkje nemen in de ziel van de paters. Je viert samen met hen eucharistie en na de lunch heeft theologe Marjeet Verbeek een gesprek met een van de paters over hun spiritualiteit. 
Op de terugreis sta je letterlijk stil in Nieuwmoer dat historische banden heeft met Roosendaal. Figuurlijk sta je stil bij alles wat je hebt gezien en gehoord. 

De excursie vindt plaats op vrijdag 19 oktober. De bus vertrekt om 09.00 uur vanuit het parochiecentrum, St. Josephstraat 2 in Roosendaal. Naar verwachting zijn we om 18.00 uur 's avonds weer terug in Roosendaal. De kosten bedragen € 25,-- per persoon, dit is inclusief lunch.
Geef je vóóor 10 oktober op via spiritinroosendaal@gmail.com. Er kunnen maximaal 50 personen mee.

De excursie gaat door bij een deelname van minimaal 20 personen. 

 

Foto: www.tongerlo.org