T T

Dichterlijke Schilderkunst

Schilderij van Marion Naber 3 oktober t/m 9 november 2017

Lucht, water en landschappen. Marion Naber-Kemper (Amsterdam, 1949) werkt het liefst met kleuren. Haar inspiratie haalt ze uit alles wat ze ziet en bijzonder vindt. De basis vormen de natuur, ansichtkaarten of foto’s. Wat er daarna op het doek komt, komt echter uitsluitend uit haarzelf. Iets naschilderen kan en wil ze niet. Met schilderen kan ze haar gevoel uiten.

Marion woont sinds 2008 in Roosendaal. Ze schildert nu zo’n vijf jaar jaar en volgde eerder lessen bij Giséla in ’t Veld en de laatste jaren bij Dees Goosen. Haar schilderijen zitten tussen abstract en figuratief in, hoewel ze zich sinds kort meer verdiept in de abstracte manier van schilderen. Haar schilderijen zijn geschilderd op doek met acrylverf, als het zo uitkomt in combinatie met zand, vezels, rijstpapier en ribbelkarton. Haar schilderijen zijn allemaal anders, niet alleen van kleur, maar ook van schildering en structuur.

Naast schilderen is ook het maken van gedichten een passie van Marion. In december 2013 verscheen haar gedichtenbundel Natuurlijk. De bundel bevat gedichten met daarbij schilderijen van eigen hand en foto’s van bijzondere vakanties. Bij elk schilderij dat Marion maakt, zit een klein gedichtje, dat slaat op het schilderij.

“Ik hoop dat iedereen zal genieten van mijn schilderijen, zoals ik kan genieten, door ze te maken.”
Marion Naber