T T

Ik zie, ik zie

afbeelding promotie 5 april t/m 29 mei 2022

Zeven kunstenaars en drie muzikanten doken samen het depot van het Tongerlohuys in en kozen een bijzonder museaal object dat hen allen inspireerde. De tekenaars maakten een tekening bij wat ze zagen, de drie muzikanten deden hetzelfde maar schreven er een nummer bij. Eén object, tien paar ogen en tien werken. We nodigen je graag uit om daar jouw werk aan toe te voegen.

In musea door heel Nederland staan prachtige kunstwerken en historische schatten tentoongesteld. Ze staan in een vitrine of op een sokkel, goed belicht en uitvoerig beschreven. Maar niet elke bezoeker ziet hetzelfde. Misschien kijk jij vooral naar kleur en vorm, terwijl je buurvrouw vooral kijkt naar stijl of grootte. Misschien lees jij de historische uitleg op het bordje, terwijl je buurvrouw zich meer laat leiden door haar gevoel. Wat nemen verschillende mensen met zich mee nadat ze naar een kunstwerk hebben gekeken? 

De corridor van het Tongerlohuys wordt omgetoverd tot expositieruimte en tekenzaal. Hier zijn de tekeningen van de kunstenaars en het object te zien, waarop je kunt reageren met een eigen tekening die ook opgehangen wordt en waar de kunstenaars weer op kunnen reageren. Zo ontstaat er in twee maanden een prachtige slinger van diverse tekeningen, terug te voeren tot het object. Uiteraard zijn ook de geschreven nummers te beluisteren, elke dag digitaal in de corridor of live op 9 april. Kom het ontdekken én delen in Erfgoedcentrum Tongerlohuys!

Deelnemende kunstenaars zijn: Benjamin Scheltema, Bob Bakker, Diana Walravens, Lia Reijnders, Maartje van der Kruijs, Robbe Baartmans, Sarah Linde

Deelnemende muzikanten zijn: Alberta Balsam, Nana M. Rose, Liza Weald