T T

Online lezing over Mariagaard

lezing 29 mei 2020 29 mei 2020

Onder de titel Een oude stichting opnieuw bezocht, Hofje Mariagaard sinds 1617  vertelt stadshistoricus Joss Hopstaken in zijn tweede online lezing over de geschiedenis van dit Hofje. Veel bezoekers aan Roosendaal zijn verrast om ietwat verscholen in het centrum van deze moderne plaats de schilderachtige huisjes met kapel uit de jaren dertig te ontdekken in de Nieuwstraat. Een enkeling zal het bordje nabij de ingang opvallen met het opschrift Johanna van Wasservaspad dat doet vermoeden dat deze stichting een oude historie kent.

Aanmelden

De lezing vindt online plaats op vrijdag 29 mei om 14.30 uur. U kunt zich aanmelden voor de lezing door te mailen naar info@tongerlohuys.nl. Het enige dat u nodig heeft om deel te kunnen nemen is een computer met internetverbinding. Natuurlijk bieden wij technische ondersteuning via de telefoon of mail wanneer dat gewenst is. Meer informatie? Stuur een mail naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl
 

Samenwerking

De lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Buddylink – Deel je kracht. Dit is het online platform van buddylink ter bevordering van de positieve gezondheid, voor en door Roosendalers.